Obnovljen najstariji vrtić u Banjaluci

30.10.2019. | 10:25

BANJALUKA – „Ježeva kućica“, najstariji gradski vrtić, izgrađen još prije 70 godina, osvanuo je u novom ruhu, nakon što je ovih dana završena njegova obnova, koju su finansirali Grad Banja Luka i Razvojni program UN-a (UNDP).

Na objektu ovog vrtića završeni su planirani radovi, odnosno zamijenjena je stolarija, urađena nova fasada i krov, tako da sada mališani imaju daleko bolje uslove za boravak.

Ovo je četvrti objekat vrtića na kojem je tokom ove godine počela izgradnja ili rekonstrukcija, a u okviru velikog plana obnove sa ciljem da se po završetku tih objekata obezbijedi još 450 mjesta za mališane u okviru sistema Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

-U toku je izrada projektne dokumentacije za sanaciju drugog objekta koji se nalazi u istom dvorištu, a koji je ranije koristilo udruženje „Duga“ – naveli su iz resornog odjeljenja.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Jelena Kurtinović, izrzila je zadovoljstvo što je ovaj objekat, koji je sagrađen još 1949. godine – obnovljen, te najavila da će u decembru u okviru obilježavanja krsne slave Centra, biti obilježeno i sedam decenija postojanja ovog vrtića.

Takođe u toku je gradnja višenamjenskog objekta na Petrićevcu, gdje će biti i novi vrtić za smještaj oko stotinu djece.

U odjeljenju su istakli da se planiranom dinamikom odvijaju radovi na izgradnji vrtića „Kolibri“ u Lazarevu, kao i rekonstrukcija i sanacija objekta u ulici Prve krajiške brigade NO1- prenamjena objekata koji je nekada koristila Gradska razvojna agencija za potrebe vrtića.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)