Obnova 16 škola na području Banjaluke: Novo grijanje za đake u Debeljacima

Učenici i nastavnici područnog odjeljenja Osnovne škole „Stanko Rakita“ u Debeljacima narednu školsku godinu dočekaće u mnogo boljim uslovima, nakon što je ugrađeno centralno grijanje i time obezbjeđeno stabilno grijanje u zimskom periodu.

-Ljetni raspust je vrijeme da se radi na pripremi školskih objekata, a u Debeljacima je urađeno centralno grijanje tako da će i đaci i nastavnici imati mnogo bolje uslove za rad i boravak u školi- kazao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao ovu školu.

On je naglasio da je Grad, zajedno sa Vladom RS i Kabinetom predsjednika RS obezbjedio 600.000 KM za ovogodišnju sanaciju gradskih i prigradskih škola.

-U okviru velikog plana obnove, prošle godine rađeno je u 19 škola a tokom ovog ljetnjeg raspusta radovi će se izvoditi u 16 gradskih i prigradskih škola – naglasio je Radojičić.

Direktor OŠ „Sttanko Rakita“ Milenko Dujaković izrazio je zadovoljstvo zbog urađenog posla, jer će, kako kaže, 78 đaka koji idu u ovu područnu školu, zimu dočekati u toplim prostorijama.

-Uvođenje centralnog grijanja finansirao je grad Banja Luka, a sigurno je da će naši đaci sada imati mnogo bolje uslove za sticanje novih znanja – istakao je Dujaković.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)Ostavite komentar: