Objavljeni rezultati konkursa za studentske stipendije po osnovu uspjeha

04.01.2019. | 12:28

Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport objavilo je danas rang listu studenata kojima je odobrena gradska stipendija, po osnovu uspjeha na studiju. Ukupno 109 studenata ostvarilo je pravo na stipendiju po ovom osnovu.

Kompletnu rang listu možete pogledati ovdje, a objavljena je i na oglasnoj ploči u prizemlju zgrade Gradske uprave.

Prema podacima nadležnog odjeljenja, na konkurs za dodjelu stipendija Grada Banja Luka studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u akademskoj 2018/2019. godini pristiglo je ukupno 430 zahtjeva studenata, koji su konkurisali za jednu od tri vrste stipendija. Dodali su da je od ovog broja zaprimljenih zahtjeva, negativno riješeno 69.

-U završnoj fazi je i obrada zahtjeva po druga dva kriterijuma, prema socijalnom statusu i za deficitarna zanimanja – naveli su iz odjeljenja i podsjetili da su i u ovoj akademskoj godini studenti mogli da konkurišu za tri vrste stipendija, prema socijalnom statusu, za deficitarna zanimanja i na osnovu uspjeha na studiju.

Najveća podrška je predviđena za studente koji su izabrali neke od deficitarnih zvanja, i to mjesečni iznos od 250 KM (na godišnjem nivou 2.500 KM, s obzirom na to da se stipendija isplaćuje za vrijeme trajanja akademske godine). Istovremeno, mjesečna stipendija za ostale studente (po socijalnom statusu i školskom uspjehu) iznosi 130 KM.

Ukupno, iz gradske kase za stipendije učenicima i studentima u ovoj školskoj/akademskoj godini biće izdvojeno 1,5 milion KM.