Objavljena imena: Okosnicu Stanivukovićevog kabineta čine stranačke kolege FOTO

Imena desetoro novozaposlenih u kabinetu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića danas su zvanično objavljena na sajtu grada.

Uz ranije objavljenog Vladimira Grujića, šefa kabineta gradonačelnika i Tanje Vukomanović, savjetnika i šefa Tima za komunikaciju, na njemu se nalaze imena Stanivukovićevih saradnika koji obavljaju tehničke poslove u kabinetu, a uglavnom je riječ o gradonačelnikovim stranačkim kolegama iz PDP-a koji su mu bili okosnica podrške u predizbornoj kampanji.
Na spisku su:
Milan Vučenović, viši referent za poslove evidencije, diplomirani pravnik (Univerzitet za poslovne studije Banjaluka),
Milica Stojisavljević, referent za tehničke i opšte poslove, diplomirani profesor razredne nastave (Nezavisni univerzitet Banjaluka),
Nikolia Mušić, samostalni stručni saradnik za poslove kabineta, diplomirani ekonomista (Visoka škola Prometej, Banjaluka),
Olga Babić, stručni saradnik za evidenciju o predmetima i arhivu gradonačelnika, maturant gimnazije
Vedran Radivojević, koordinator za digitalnu komunikaciju, diplomirani komunikolog (Komunikološki koledž Banjaluka),
Nebojša Drinić, stručni saradnik za regionalnu privrednu saradnju, maturant gimnazije,
Ognjen Savanović, radnik obezbjeđenja, ugostiteljski tehničar,
Aleksandar Stojadinović, vozač, vozač motornih vozila.
Svi su angažovani na određeno vrijeme bez raspisanog konkursa. Iz Gradske uprave ranije su BL portalu odgovorili da će konkurs raspisati ako se ukaže potreba za tim radnim mjestima.
Ognjen Savanović koji obezbjeđuje gradonačelnika bio je kandidat za odbornika na listi PDP-a na proteklim izborima. U samoj kampanji Draško Stanivuković je obećao transparentnost, konkurse i da stranka neće biti ulaznica za dobijanje posla.
„Do sada je to bio politički postizborni plijen, na način da gledajući koje funkcije pripadaju kojoj političkoj stranci, stranka stavlja svoje najaktivnije političke figure, bez obrzira na stručnost i znanje. Ovim šaljemo jasnu poruku da će se u Banjaluci moći i morati napredovati bez članske karte: Po onom koliko imate znanja i umijete uraditi svojim rukama. Ovakva ekspertska, efikasna i brza gradska administracija sa javnim konkursima za sve pozicije u upravi stvoriće najbolje uslove za razvoj ekonomije, za nove poslove i za odlične plate“, obećavao je Stanivuković u kampanji.
Potvrđeno: Božana Šljivar postala savjetnica gradonačelnika
Božana Šljivar
Iz Gradske uprave potvrdili su i saznanja BL portala objavljena u jučerašnjem tekstu da je načelnica finansija u mandatu Igora Radojičića prešla u savjetničke vode. Na danas ažuriranom spisku nalazi se ime Božane Šljivar, kao savjetnika gradonačelnika za finansijsko upravljanje i kontrolu.
Šljivar je ujedno i ovlašćena da potpisuje akte iz nadležnosti Odjeljenja za finansije i jedna je od 13 ljudi koji u ovom trenutku „mijenjaju“ načelnike, po samostalnoj odluci gradonačelnika.

Ostavite komentar: