Obećao podršku školi koju je pohađao: Gradonačelnik posjetio OŠ „Aleksa Šantić“

Povodom predstojeće školske godine, gradonačelnik Draško Stanivuković simbolično je obišao Osnovnu školu „ Aleksa Šantić“, koju je i sam pohađao.

“Danas sam učinio nešto što mi je u srcu, a to je svakako da, kao gradonačelnik, prvo obiđem školu koju sam pohađao i u kojoj sam proveo najljepše dane svog djetinjstva”, kazao je gradonačelnik.

Nakon što je informisan da se u ovoj banjalučkoj osnovnoj školi povećao broj učenika, kazao je da su to zaista lijepe vijesti, jer smo svjedoci da su mnoge škole, a posebno pojedine područne skoro pred zatvaranje, te da će se težiti da se spriječi zatvaranje bilo koje škole.

“U ovoj školi je zbog povećanog broja učenika zbornica preuređena u učionicu, a Grad Banja Luka je to podržao, a nastojaćemo da i dalje pružimo neophodnu podršku, jer mi smo u obavezi da za naše mališane obezbijedimo optimalne uslove za školovanje”,  istakao je gradonačelnik.

On je kazao da Grad u kontinuitetu, a u skladu sa raspoloživim sredstvima u budžetu, ulaže u sanaciju i rekonstrukciju osnovnih škola na području grada, a ove godine biće izdvojeno preko 120.000 KM za infrastrukturne potrebe osnovnih škola, a plan je da se kroz rebalans ova sredstva povećaju.

“Izdvojićemo i preko 100.000 KM za kabinete praktične nastave, što zbirno iznosi blizu 250.000 KM za infrastrukturu osnovnih i srednjih škola”, rekao je Stanivuković.

On je takođe rekao da će Grad uzeti u obzir da već u narednom rebalansu obezbijedi podršku za OŠ „Aleksa Šantić“, jer je riječ o školi, koja je važna za mještane naselja Rosulje, te jednog dijela Nove Varoši.

“Tokom obilaska sam se uvjerio da i podjela udžbenika teče po planu, što je izuzetno važno, jer ovo je prvi put da su obezbijeđeni besplatni udžbenici za osnovce”, kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je najavio da Grad Banja Luka povodom početka nove školske godine priprema mnogo aktivnosti, kao i kulturno-umjetnički program za naše đake, nastavnike i direktore, a koji će se održati na Trgu Krajine.

“Pored programa „Veliki početak“,  veoma važna aktivnost koja se priprema je edukacija o bezbjednosti djece u saobraćaju, te koristim priliku da apelujem na vozače i druge učesnike u saobraćaju da budu oprezniji i da svoju vožnju prilagode, kako bi školarci bili bezbjedni na putu do škole”, zaključio je Stanivuković.

Direktor OŠ „Aleksa Šantić“ Svjetlana Radusin kazala je da se intenzivno radi na tome da sve bude spremno za početak nove školske godine, od pripreme objekta, do nastavnih planova, rasporeda časova, podjele odjeljenja pa do same podjele udžbenika, koje je obezbijedio Grad Banja Luka.

Ona je istakla da Grad Banja Luka redovno pruža podršku obnovi školske infrastrukture, te da se nada da podrška neće izostati ni u budućnosti.

“Prošle godine smo zamijenili stolariju i uradili fasadu na objektu naše Područne škole u Drakuliću, za šta je izdvojeno 52.000 KM, a i ove godine smo dobili donaciju od Grada Banje Luke, kako bismo izvršili prenamjenu kojom smo od zbornice napravili učionicu, jer imamo povećan broj učenika”, kazala je direktorka Radusin.

Ostavite komentar: