Oaza za odmor, izlete i rekreaciju: Park prirode nadomak Banjaluke “sprema se” za ljeto

Park prirode Suturlija, na svega dva kilometra od centra Banjaluke, iduće godine postaće prava oaza za odmor, izlete i rekreaciju.

Zimski period, kada nema puno posjetilaca, iskorišten je da se postave prvi sadržaji prilagođeni za piknik i rekreaciju.

Inicijator projekta “Park prirode Suturlija”, još aktuelni predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić je poručio je da nekoliko stotina posjetilaca tokom vikenda boravi na Suturliji što je dodatni podstrek da se ta prirodna oaza uredi.

“Povratne informacije koje dobijamo od sugrađana ohrabruju nas u nastojanjima da nastavimo sa uređenjem izletišta te da posjetiocima ponudimo još mnogo sadržaja. Već od idućeg ljeta posjetioci će moći da uživaju u ovim novim sadržajima za piknik i rekreaciju a u narednom periodu Suturlija će biti dodatno uređena”, istakao je Talić.

Direktor Šumskog gazdinstva Velibor Stanić, kaže da se rado odazvao inicijativi „park prirode Suturlija“.

“Šumsko gazdinstvo Banjaluka iskoristilo je svoje resurse koje ima da se ovaj projekat podrži i da ovo postane jedno stvarno divno mjesto za odmor jer je tako blizu centra grada, a da naši ljudi mogu da izađu i uživaju u ovako netaknutoj prirodi”, rekao je Stanić.

Banjalučanin Saša Stojanović ispričao je da Suturliju nije posjetio 10 posljednjih godina, do ove godine, kada je čuo da se Suturlija uređuje.

“Na Suturliji sam posljednji put bio u srednjoj školi na izletu. Kada sam ove godine vidio da se Suturlija uređuje, odlučio sam da je posjetim. Netaknuta priroda te čista voda ugodna za kupanje zaista je nešto što vrijedni posjetiti. Sa ovim novim sadržajima, to će postati još veća gradska turističko-rekreativna atrakcija”, istakao je Stojanović, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: