O prijedlogu budžeta Banjaluke: Gradonačelnik “pojma nema” da li odbornici većine dolaze na sastanak

Gradonačelnik Draško Stanivuković je pozvao šefove klubova odbornika u Skupštini grada da sutra prisustvuju sastanku, kako bi razgovarali o prijedlogu budžeta Grada za 2022. godinu, ali nije sigurno da li će na sastanak doći odbornici većine.

Na pitanje da li su odbornici većine potvrdili svoj dolazak Stanivuković je odgovorio sa „pojma nemam“.

” Za sada gotovo da nemam odgovora. Prije pola sata su mi rekli da će na koalicionom sastanku odlučiti da li će doći ili ne. Za sada su svoj dolazak potvrdili predstavnici PDP, SDS, SPS i narodnog pokreta ‘Banjaluka zove'”, naveo je on.

Dodao je da aktuelna adminstracija zagovara politiku da Banjaluka treba dobiti rebalans ovogodišnjeg budžeta kao i budžet grada za iduću godinu.

“Ne želimo da Banjaluka ide u privremeno finasiranje i da bude ‘grad slučaj'”, rekao je on. Naglasio je, da je Grad ispunio zahtjeve većine u Skupštini grada.

“Za porodilje smo učunili više nego što su tražili. Umjesto milion KM mi isplaćujemo 1,2 miliona KM. Juče smo potpisali ugovor sa Domom zdravlja, a sutra potpisujemo sa UKC RS. Mi smo sve uradili što je bio zahtjev većine, otvorili smo vrata i rekli im da mogu predložiti sve što žele vidjeti u rebalansu budžeta grada.

Od šefova klubova još nismo dobili nikave zahtjeve, ali bilo je pojedinačnih zahtjeva odbornika. Očekujem sutra taj razgovor, jer mi hoćemo da kažemo da želimo da čujemo mišljenje odbornika i šta je to za njih važno da vide u rebalansu”, kazao je Stanivuković, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: