Novina u gradu: Na ovim mjestima postavljeni su novi parkinzi za bicikle

Novi parkinzi za bicikle postavljeni su ovih dana na više lokacija u širem centru grada, u okviru nastojanja da se unaprijedi biciklistička infrastruktura, saopšteno je iz Gradske uprave.

Novopostavljeni držači za parkiranje dvotočkaša su u obliku točka i locirani su kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Doma omladine, kod gradskog pozorišta “Jazavac”, ispred kancelarije za Pravnu pomoć u Boriku, na parkingu kod Parka “Mladen Stojanović“, ispred zgrade Pošte u Novoj varoši i u podnožju Banj brda.

Takođe, u okviru ove iste javne nabavke, krajem prošle godine postavljena su nova mjesta za parkiranje bicikala na Trgu Krajine, pored RK “Kastel”, na lokaciji kod dječijeg igrališta u Ulici Branka Ćopića i u Ulici akademika Jovana Surutke kod broja 17.

Naime, novi parkinzi za bicikle u obliku oldtajmera, donacija Sport šopa “Jošo” Banjaluka, nedavno su postavljeni i ispred Gradske uprave, u namjeri da se apeluje na upotrebu bicikala kao prevoznog sredstva kako bi se smanjio broj vozila u užem centru grada, a samim tim i emisija štetnih gasova, kao i potreba za dodatnim parking prostorom.

Ostavite komentar: