Novim sadržajima do većeg broja kupača na Akvani

BANJALUKA – Posjeta na bazenu “Akvana” tokom juna mjeseca bila je druga najbolja u ovom mjesecu od 2010. godine, a veliki broj kupača znatno je popravio poslovanje ovog preduzeća. Planiramo i da produžimo sezonu ako nam to vremenski uslovi dozvole.

Rekao je ovo direktor “Akvane” Vedran Mitrović i dodao da se nada da će ova sezona biti znatno uspješnija od prethodnih.

– Pred početak sezone prodali smo 550 sezonskih ulaznica i time smo bili veoma zadovoljni. Bazen je tokom juna posjetilo 18.775 kupača, čime smo prezadovoljni – rekao je Mitrović.

Istakao da je za naredni period i prestale ljetne mjesece planirano obogaćivanje sadržaja, kako bi najveći gradski bazen povećao broj posjetilaca.

– Nedavno smo nabavili veliki LCD televizor kako bi naši posjetioci mogli uživati u utakmicama predstojećeg Svjetskog prvenstva u košarci tokom septembra ako to vrijeme dozvoli. Pored toga, tu su redovne aktivnosti, kao što su odbojka na pijesku, košarka, škole plivanja i drugi sadržaji – naveo je Mitrović.

Nešto lošije vrijeme u prvom dijelu jula, privremeno je pokvarilo dobre rezultate ostvarene u prethodnom mjesecu, ali prognoze za naredni period raduju sve radnike, ali i kupače.

– Dobra posjeta je bila samo u prva dva dana jula, a kasnije je zbog kiše i hladnijeg vremena situacija bila baš loša. Čak smo na sedam dana morali i zatvoriti bazen. Bazen ima fiksne troškove, bez obzira na broj posjetilaca i strogo vodimo računa o kvalitetu i ispravnosti vode, pa su pumpe za prečišćavanje stalno uključene i stalno se hloriše voda, kako bi ostala čista za sve kupače – naglasio je Mitrović.

Što se tiče finansijske situacije ovog gradskog preduzeća Mitrović ističe da se ono znatno stabilizovalo.

– Pored brojnih koraka koje smo preduzeli, broj kupača je ipak presudan. Zato se nadamo da će nas vrijeme poslužiti i da će posjeta biti kao u junu, te da ćemo imati finansijski uspješno ljeto – zaključuje Mitrović.

Restrukturisanje

Prema riječima direktora Vedrana Mitrovića, već ranije se krenulo u restrukturisanje Javnog preduzeća “Akvana”.

– Smanjen je broj radnika za 30 i sada imamo 69 zaposlenih. U narednom periodu, želimo dodatno da smanjimo broj radnika i troškove, kako bismo oporavili preduzeće – rekao je Mitrović.

 

Izvor:(Glas Srpske)

Ostavite komentar: