Novi život za stari „Tulekov mlin“

BANJALUKA – Nekadašnji „Tulekov mlin“ u Srpskim toplicama, uskoro će biti ponuđen pod zakup, u cilju da se udahne novi „život“ i funkcija ovog, kulturnog spomenika.

Riječ je o starom i devastiranom objektu, koji je van funkcije od 70 – tih godina prošlog vijeka. Pošto je objekat davno prešao u ruke Grada, sada se, u okviru uređenja cijele zone koja će postati atraktivan banjsko – turistički kompleks, planira potpuna obnova, zadržavajući stari šarm jednog od najvećih mlinova na Vrbasu.

Ukupna površina objekta je 280 kvadratnih metara sa pripadajućim zemljištem površine 180 kvadrata.

Kako je navedeno u odluci o davanju u zakup ovog prostora, koju će razmatrati odbornici na predstojećoj sjednici Skupštine grada, početna cijena zakupnine iznosiće 11,50 KM po metru kvadratnom.

Namjera Grada, u čijem je vlasništvu ovaj prostor, jeste da se on privede namjeni za ugostiteljske ili turističke sadržaje u toj zoni, koja je u perspektivi banjska, rekreativna i turističko-izletnička.

Naime, čitav taj prostor u Srpskim toplicama je u izgradnji ili obnovi – od novog mosta preko Vrbasa do rekonstrukcije kompleksa banjsko-rekreativnog centra.

 

Izvor:(Grad Banjaluka)

 

 

Ostavite komentar: