Novi rok za fontanu: I bez radnika u parku, Stanivuković tvrdi da su radovi u toku

Fontana u Parku Mladen Stojanović biće završena do kraja ljeta, obećava danas gradonačelnik Draško Stanivuković.
Kada su u njegovom prisustvu prije 43 dana svečano počeli radovi Banjalučanima je obećao da će replika “kultne” fontane iz Parka Petar Kočić biti gotova za, kako je rekao, malo više od mjesec dana.
Umjesto toga, gradilište je danima napušteno i bez radnika.
Gradonačelnik ipak tvrdi da su radovi u toku i da je, kako kaže, prosto potrebno vrijeme jer se na tom projektu ne može svaki dan očekivati pet radnika.
„Fontana je veoma specifična. Ima specifične uglove i oni zahtjevaju precizan rad, koji jedva jedan čovjek može u jednom trenutku da radi“, kaže Stanivuković.
Dodaje da se obavljaju, kako kaže, sitni radovi postavljanja cijevi i pumpi, ali da se na glavni dio kamene postavke koja će krasiti fontanu i dalje čeka.
„Donator fontane nas je informisao da su radovi od kamena veoma zahtjevni, jer se on na jednom mjestu presavija i lomi što je teško postići i uraditi, a mi to želimo. Želimo da kada jednom uradimo tu fontanu to traje godinama i decenijama, a ne da malo kasnije opet imamo neke popravke“, navodi gradonačelnik Banjaluke.
Izrada i postavljanje replike fontane trebalo bi da košta 200 hiljada maraka. Kako uvjeravaju iz Gradske uprave, finansiraće se u potpunosti iz donatorskih sredstava, ali gradonačelnik ime donatora još ne otkriva.

Nikolina Damjanić, BL portal

Ostavite komentar: