Novi rekreativno turistički kompleks na Manjači dobija prve obrise

Projekat „Manjača kao turističko-rekreativi kompleks“ ima za cilj razvoj „zone Manjača“ kao novog turističkog i rekreativnog kompleksa, a prva faza realizacije pomenutog projekta, odnosno, akcija čišćenja terena, održaće se 27. juna.

– Uz pomoć građevinske mehanizacije i ljudstva očistiće se i spojiti staza namijenjena za obilazak jezera koja će služiti kao šetalište, kao i put do smještajnih jedinica koje će biti izgrađene u jednoj od narednih faza- rekli su to u Turističkoj organizaciji Banjaluka (TOBL) koji sa Gradskom razvojnom agencijom i Centrom za razvoj poljoprivrede i sela realizuju ovaj projekat.

Dodali su da će se pripremiti teren za dalje radove, odnosno izgradnju privremenih objekata na obali jezera, dio plaže koji će se koristiti za kupanje, kao i dio na kojem će biti igrališta za djecu i odrasle.

– Čitav lokalitet će se očistiti od različitih vrsta otpada, a planiran je i početak čišćenja samog jezera od trave i otpada u vodi, lokacije koje se nalaze uz planirane plaže budućeg kupališta –naveli su u TOBL.

Napomenuli su da je u Banjaluci veoma interesantan izletničko – rekreativni turizam, koji se do sada oslanjao na izletišta koja posjeduju djelimično izgrađenu infrastrukturu: Banj brdo, Krupa na Vrbasu, Delibašino selo, Šibovi, Suturlija i Ljubačke doline, Duboka, Rekavice, Čokorska polja.

– Upravo na području platoa Manjače postoji veliki broj vidikovaca koji daju posebnu atraktivnost i pružaju nevjerovatan pogled na grad Banjaluku, Krupu na Vrbasu, kanjon rijeke Vrbas. Dakle, otvara se mogućnost kreiranja izletničkih, jednodnevnih ili višednevnih, obilazaka ovog područja. Iako ima tradicionalnih izletničkih mjesta koja vikendom ili određenim tradicionalnim danima okupljanja posjećuju stanovnici Banjaluke, ali i gosti iz inostranstva, izgradnjom kompleksa na platou Manjača dobijaju raznovrsniji sadržaj i sve na jednom mjestu što bi zadovoljilo sve potrebe gostiju koji borave u Turističko- sportskom centru Manjača – kazali su u TOBL.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: