Novi računari za Radnički univerzitet u Banjaluci

U Gradskoj upravi danas je potpisan ugovor o donaciji računarske opreme za potrebe Radničkog univerziteta, kako bi ta obrazovna ustanova postala moderni centar za osposobljavanje kvalitetnog kadra, naročito u IT sektoru.

Ugovor su potpisali direktorica Radničkog univerziteta Bosiljka Radić i direktor banjalučke kompanije „Istkod“ Miroslav Matić, uz prisustvo predsjednika Skupštine grada Banja Luka Zorana Talića.

Nakon potpisivanja ugovora, Talić je poručio da je to nastavak saradnje i dobar primjer kako privrednici i Radnički univerzitet mogu sarađivati s ciljem osposobljavanja lica za poslove i vještine za nova tržišta rada.

„To je i jedan od koraka u procesu transformacije Radničkog univerziteta, koji je otpočeo. Već je obavljen veći broj razgovora sa privrednicima i akademskom zajednicom. Tema transformacije te ustanove biće, najvjerovatnije, jedna od tačaka naredne sjednice Skupštine grada“, naveo je Talić.

Miroslav Matić direktor „Istkoda“ naveo je da je riječ o donaciji od 11 računara – 10 za polaznike i jedan za predavača, uz popratnu mrežnu infrastrukturu, kao i da se, prema ugovoru, oprema može koristiti samo u obrazovne svrhe.

On je dodao da je predviđeno i da narednih godinu dana kompanija „Istkod“ održava tu opremu.

Direktorica Radničkog univerziteta Bosiljka Radić je navela da će ova donacija doprinijeti boljem radu Radničkog univerziteta u edukaciji radne snage u skladu sa potrebama privrede.

Izvor / Foto:(banjaluka.rs.ba)Ostavite komentar: