Novi bicikli za “Bl bajk” i parking za dvotočkaše

U okviru projekta “Podrška jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj u promociji održive urbane mobilnosti”, Banjaluka je dobila parking za bicikle sa nadstrešnicom i nove bicikle za sistem “Bl bajk”, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Ovaj projekat realizovao je Savez opština i gradova Republike Srpske, uz podršku Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost, a koji sprovodi NJemačka razvojna agencija (GIZ) u ime njemačke Vlade.

Iz Gradske uprave navode da je Banjaluka u oktobru prošle godine izabrana za implementaciju pilot projekta, koji je podrazumijevao poboljšanje uslova iz oblasti urbane mobilnosti.

“U okviru projekta odobrena su sredstva za realizaciju projekta u iznosu od 6.000 evra, kojim su finansirni novi bicikli za “Bl bajk” i natkrivena nadstrešnica za parkiranje bicikala sa 14 mjesta na lokaciji Kraševog parkinga”, naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Cilj projekta je da stanovništvu i turistima bicikl bude dostupan za obavljanje dnevnih aktivnosti, a radi popularizacije zdravog načina života. Saradnja u oblasti urbane mobilnosti između Grada Banjaluka, Savez opština i gradova Republike Srpske i GIZ uspješno se odvija od 2018. godine.

Ostavite komentar: