Novi azil za pse biće izgrađen na Manjači, a ne u Motikama kako je ranije najavljeno

Novi, savremeni azil za pse biće izgrađen na Manjači, u nastojanju da se iznađe trajno rješenje za smještaj napuštenih pasa, izjavio je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

On je precizirao da će azil biti izgrađen u okviru Razvojno-edukativnog centra Manjača, kojim gazduje Centar za razvoj poljoprivrede i sela, te da će u izgradanju i opremanje objekta za pse biti utrošeno 100.000 KM.

-Prema prvobitnim, ranijim planovima, bilo je predviđeno da se azil gradi u Motikama. Međutim, mještani su se snažno usprotivili ovoj ideji, zbog čega je, kao povoljnije rješenje, koje ne ugrožava nikoga, izabrano da azil ipak bude izgrađen na Manjači – rekao je Bilčar.

Ove sedmice, raspisana je i javna nabavka za gradnju novog azila, koji će se prostirati na oko 900 kvadratnih metara. Bilčar ističe da je od izuzetne važnosti da se u novom azilu obezbjede humaniji uslovi za boravak napuštenih pasa.

– U međuvremenu, postojeći azil u Ramićima će funkcionisati kao privremeni, odnosno kao dnevni smještaj pasa, koji bi se potom odvozili na Manjaču. Na taj način bi se smanjili troškovi poslovanja a Higijeničarska služba bi bila mnogo efikasnija- zaključio je načelnik Bilčar.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

Ostavite komentar: