Nova saobraćajnica koja spaja Paprikovac i Lauš puštena u promet FOTO

U Banjaluci je otvorena nova saobraćajnica između naselja Lauš i Paprikovac, za čiju je izgradnju Vlada Republike Srpske obezbijedila 2,7 miliona KM.

Saobraćajnicu su svečno otvorili predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Predsjednica Srpske je rekla da je Banjaluka izgradnjom ove saobraćajnice dobila značajan infrastrukturni projekat koji će povezati dva naselja, te omogućiti bolju vezu sa Univerzitetskim kliničkim centrom.

– S obzirom na to da i sama živim ovdje, bila sam svjedok kako su tekli radovi i drago mi je da smo mi u republičkim institucijama bili na raspolaganju svim idejama i planovima lokalne vlasti – rekla je Cvijanović.

Predsjednica Srpske je naglasila da je Banjaluka grad ugodan za život i pezionerima i djeci i porodicama, koji ide krupnim koracima naprijed.

– Ne možete da idete naprijed ako nemate viziju, ako samo pričate i kritikujete a niste zasukali rukave. Bez rada nema puta, mosta, vrtića, škole niti bilo čega drugog – poručila je ona.

Premijer Srpske je istakao da je ovo značajan projekat za čitavu Republiku Srpsku.

– U UKC dolaze građani iz svih krajeva Srpske, a ovom saobraćajnicom im omogućavamo još bolji pristup najvećoj zdravstvenoj ustanovi – rekao je Višković.

Gradonačelnik Banjaluke rekao je da Lauš izgradnjom ove saobraćajnice dobija potpuno novi oblik, te da je ova putna komunikacija primjer urbane gradnje 21. vijeka.

Izgradnja takozvane Paralele je od vitalnog značaja za ovaj dio grada i jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata koji će smanjiti gužve na Laušu, jednom od najvećih naselja u gradu, posebno u Karađorđevoj ulici.

Nova saobraćajnica je duga 800 metara, uključujući i vijadukt od 80 metara.

Uz saobraćajnicu je izgrađena i kompletna komunalna infrastruktura budući da će na lokaciji zapuštenog voćnjaka nići novo gradsko naselje.

Uslovi za izgradnju ove saobraćajnice stvoreni su nakon što je Grad, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisan u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg voćnjaka.

Ostavite komentar: