“Nova generacija” obilježila jubilej: Grad Banjaluka obećao dodatna sredstva

Dnevni centar za djecu u riziku “Nova generacija” danas je proslavio deceniju postojanja i tom prilikom su predstavili postignute rezultate.

Manifestaciji obilježavanja deset godina prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima, te predstavnici partnera u projektu Dnevnog centra Save the Children i Centar za socijalni rad.

Iz Gradske uprave ističu da je tokom današnjeg susreta bilo riječi o tome na koji način Grad može da pruži dodatnu podršku uslugama koje pruža „Nova generacija“ u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

“Grad će, putem Centra, izdvojiti dodatna sredstva kako bi se još kvalitetnije i u većem obimu pružala usluga Prihvatne stanice za djecu zatečenu u skitnji i prosjačenju. Udruženje dugi niz godina sarađuje sa Gradom koji je prepoznao važnost postojanja ove usluge i za koju na mjesečnom nivou izdvaja sredstva putem Centra za socijalni rad”,  poručuju iz Grada.

Dogovoreno je da se uskoro održi i zajednički sastanak sa predstavnicima Save the Children, kako bi se sagledale mogućnosti budućih partnerskih projekata podrške ovim uslugama iz oblasti socijalne zaštite.

Podsjećamo, ranije je Grad u saradnji sa tom organizacijom obnovio prostor u kojem se danas vrši usluga Dnevnog centra za djecu u riziku.

Iz „Nove generacije“ naveli su da je više od 700 djece koristilo njihove usluge tokom ovih deset godina, te da su podijelili i više od 60.000 obroka.

“Osim toga, preko 35.000 donacija je uručeno djeci i porodicama. Takođe, obavljeno je oko 12.500 razgovora sa djecom”, istakli su iz ove organizacije.

U sklopu današnje manifestacije postavljena je izložba fotografija koja prikazuje 10 godina postojanja Dnevnog centra, ta zasađena četiri drveta kao simbol porodice koja raste i razvija se u tom centru.

Ostavite komentar: