“Nije živio u lošim uslovima”: Centar za socijalni rad Banjaluka nakon smrti dvoipogodišnjeg dječaka

Iz Centra za socijalni rad Banjaluka tvrde da dvoipogodišnji dječak, koji je nedavno preminuo u Banjaluci, nije živio u lošim uslovima i da su redovno pratili porodicu.

Oni ističu da finansijski problemi porodice nisu i ne smiju biti razlog da se dijete liši roditeljske brige i ljubavi.
“Sve porodice sa ovim i sličnim problemima, kao i ova, prate se aktivno. Oni su bili uključeni u jedinstveni preventivni program koji provodi naša ustanova, koji se zove se „Program podrške porodici“, čiji je cilj osnaživanje porodice i sprečavanje situacija u kojima se djeca moraju izuzimati iz porodice. Sve porodice uključene u ovaj program praćene su na dnevnom nivou telefonski i terenski, djeci je obezbijeđen vrtić, praćeni su ljekarski pregledi, a u konkretnom slučaju logoped i psihijatar, aktivirana je socijalna mreža i podrška najbližih osoba, majci su obezbijeđena sva prava iz Zakona o socijalnoj zaštiti”, kažu u Centru za socijalni rad Banjaluka.
Ističu da je majka dječaka skoro svakodnevno dovodila dijete u njihovu ustanovu, jer se tu osjećala sigurno zbog podrške koju je dobijala, kao i na redovne ljekarske preglede i u vrtić.
“Jedina je od roditelja koja se sopstvenom upornošću izborila da ostane s djetetom u bolnici u periodu pandemije, nakon što je dječak dobio prvi epileptični napad, za tretman djeteta u ustanovi za rehabilitaciju i u mnogim drugim situacijama kada je nastojala da obezbijedi normalne uslove za život svog djeteta”, naveli su u Centru za socijalni rad Banjaluka, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: