“Nije imperativna norma”: Nakon što je zaražena učenica banjalučke škole, oglasio se gradonačelnik

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je učenik banjalučke Osnovne škole “Ivo Andrić” zaražen virusom korona, što je prvi potvrđeni slučaj zaraze u novoj školskoj godini.

“Po informacijama koje imamo od sinoć, dijete je jedan dan išlo u školu i zaraženo je iz porodičnog kontakta. U školi su odmah odreagovali u skladu sa procedurama i polovina odjeljenja je upućena u izolaciju 14 dana”, rekao je Radojičić novinarima.

On je naveo da niko od djece iz razreda u ovom momentu nema simptome, te da je izvršena dezinfekcija škole.

Radojičić je istakao da u svakom konkretnom slučaju treba procjenjivati stepen rizika, što znači da li je dijete i koliko bilo u kontaktu sa drugima, da li odjeljenje ili pola odjeljenja mora ići u izolaciju.

“Znači, nije imperativna norma. U ovom slučaju u školi su procijenili da treba, te su postupili u skladu sa procedurom i polovina odjeljenja je 14 dana u izolaciji, škola dezinfikovana i radimo dalje”, rekao je Radojičić.

On je ocijenio da je školska godina “počela sasvim dobro, s obzirom na okolnosti, iako su odjeljenja podijeljena, a školski časovi skraćeni”.

“Možemo reći da smo prilično zadovoljni prvom sedmicom”, rekao je Radojičić i dodao da treba određeno vrijeme kako bi se sve ustalilo i kako bi svi ušli u novi režim rada.

Ostavite komentar: