Niče novi park u Rosuljama: Poklon gradonačelnika Banjaluci

Na mjestu zelene površine u naselju Rosulje niče novi park, koji će Banjaluci pokloniti gradonačelnik Draško Stanivuković i njegova porodica, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ideja je, kako je kazao gradonačelnik, da upravo on započne realizaciju inicijative prema kojoj će se širom grada manje zelene površine oplemeniti i pretvoriti u lijepe skverove, a u čemu će moći učestvovati i druge porodice i kompanije.

“Vodeći se poslovicom ‘da se život mjeri po onom što čovjek ostavi iza sebe’, želimo da upravo ove manje zelene površine oplemenimo stazom, klupom, česmom, bistom i da dobijemo veliki broj ovih skverova pored zgrada i tako uljepšamo naš grad”, kazao je Stanivuković, koji je danas posjetio budući park na lokaciji uz tranzit, u blizini vrtića i Osnovne škole “Aleksa Šantić”.

U parku će, između ostalog, biti postavljena i klupa za dojenje i bista u znak podrške svim majkama.

“Park je, dakle, posvećen porodici i to je upravo simbolika današnjeg dana kada se obilježava Međunarodni dan porodice”, naveo je on.

Po ovom principu, i druge porodice i društveno odgovorne kompanije mogu da odaberu zelenu površinu u gradu i doniraju za njeno uređenje.

Gradonačelnik je pozvao sve one koje imaju mogućnosti da se uključe i podrže ideju Grada o pravljenju skverova.

I replika čuvene fontane koja se gradi u Parku “Mladen Stojanović“ je donacija jedne kompanije i porodice, a neki od sljedećih projekata koje Grad priprema, a koje bi mogle da podrže porodice ili kompanije, su gradnja vidikovca najvjerovatnije na Banj brdu, zatim uređenje posebnih mjesta na kojima bi mogli da sviraju ulični svirači i sl.

Ostavite komentar: