Nevena Todorović: Za vakcinaciju prijavljeno oko 15.000 građana

U kol centru Doma zdravlja se dnevno obavi i do 1.000 poziva za naručivanje građana za vakcinaciju, rekla je direktor ove ustanove Nevena Todorović.

Dodala je da u njemu rade volonteri, te penzionisani medicinski radnici.

– Cilj je da na jednom mjestu imamo sve podatke o pacijentima. Posebno je problem što većina brojeva telefona koje mi imamo u našoj bazi podataka više nije važeća jer se većinom radi o fiksnim brojevima. Zato molimo građane kada se prijavljuju da nam ostave svoj važeći broj telefona – navela je ona.

Kazala je da se građani iz drugih opština žele prijaviti na vakcinaciju putem broja 065 1314, što kako kaže, nije moguće.

⁃ Te prijave iz drugih opstina mi proslijeđujemo svojim kolegama ali nam to oduzima dosta vremena i pravi poteškoće u organizaciji. Na taj broj telefona se mogu samo prijaviti građani koji su registrivani u Domu zdravlja Banjaluka – kazala je ona, navodi SrpskaInfo.

Navela je da od samog početka vakcinacije vakcinisano 9.000 građana a da je od tog broja urađena revakcinacija kod 3.000 građana.

– Do sada nismo imali nijedan slučaj ozbiljne kontraindikacije na vakcine koje su primili građani bez obzira na proizvođača – navela je ona.

Kazala je da je za vakcinaciju prijavljeno oko 15.000 građana.

– Ove nedjelje imamo vakcinu Sputnjik V i imamo na raspolaganja 3.100 vakcina – kazala je ona.

 

 

Ostavite komentar: