Nesporazum oko čišćenja smeća: Izvinjenje građanima zbog RUŽNE SLIKE u centru Banjaluke

Centar Banjaluke osvanuo je jutros zatrpan smećem, nakon koncerta Lepe Brene i finala nagradne igre koju je na Trgu Krajine priredila Banjalučka pivara.

Građani koji su u nedjeljno jutro prolazili centrom grada, preskakli su hrpe smeća i plastičnih čaša, a ružnu sliku grada koju niko ne pamti u posljednje vrijeme, mnogi su i fotografisali i dijelili na društvenim mrežama.

Iz Banjalučke pivare poručili su da su uplatili 500 KM za čišćenje javne površine Gradskoj upravi, u skladu sa rješenjem, i to još 18. juna.

Međutim, u Odjeljenju za komunalne poslove kažu da je došlo do velikog nesporazuma, te da se navedena uplata trebala odnositi isključivo na čišćenje čepova i koverata koji su dovezeni na trg, u okviru nagradne igre. Organzitaor je, kako navode, posebno trebao angažovati “Čistoću” da ukloni ostali otpad.

– Nastao je nesporazum na relaciji Odjeljenja za komunalne poslove, “Čistoća” i organizator. Izvinjam se građanima za jutrošnju sliku – rekao je načelnik ovog Odjeljenja Petar Bilčar, dodajući da su izdali nalog preduzeću “Čistoća” i da je otpad uklonjen iz centra grada.

Direktor tog komunalnog preduzeća Aleksandar Bajić kaže da su, nakon naloga iz Grada, njihovi radnici za dva i po sata očistili cijeli trg.

– Komunikacija je mogla da bude na drugačijem nivou. Mi imamo sa Gradom sporazum da čistimo standardne stvari, ali sve naknadno se dodatno ugovara. I procedura je inače da organizatori događaja posebno sklapaju ugovor sa nama ili nekom drugom firmom da očisti smeće – pojašnjava Bajić, napominjući da njihovi radnici nakon koncerta uglavnom do 7.30 sve završe.

Kako navodi, ovo je sada bila vanredna  situacija, povukli su ljude i mašine da rade nedjeljom, pa će i tarifa za ovu uslugu biti viša, ali nije precizirao koliko.

– Grad je tražio da hitno izađemo na teren i obećali su da će nam sve biti refundirano- zaključio je Bajić.

Podsjetimo da je centralna saobraćajnica vikendom inače pretvorenau pješačku zonu, te danas automobili nisu saobraćali ovom ulicom.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

Ostavite komentar: