Neprijatno iznenađenje: Popularna staza na Banj brdu zakrčena porušenim stablima

Jedna od omiljenih šumskih staza na Banj brdu, prema Trešnjiku, zakrčena je porušenim stablima još od nevremena u decembru.

Rekreativna zona Banj brdo omiljeno je mjesto Banjalučana i u zimskom periodu, ali građane koji su se ovih dana zaputili u šetnju dočekalo je neprijatno iznenađenje.Glavna staza prema Trešnjiku skoro je neprohodna zbog velikog broja porušenih stabala.

“Drveće je popadalo još prošlog decembra kada je bilo veliko nevrijeme, ne mogu da vjerujem da ga do danas niko nije uklonio, niti ima neko obavještenje za posjetioce. Ko zna koliko se ljudi moralo vratiti sa pola puta jer nisu mogli proći ovuda”, ljutito kaže čitalac Srpskainfo koji redovno ide na Banj brdo i koji je poslao fotografije sa Trešnjika.

Podsjećanja radi, ista ovakva situacija dogodila se i prije tri godine. Porušena stabla na Banj brdu uklonjena su četiri mjeseca nakon olujnog nevremena, tek u proljeće. Iz Šumskog gazdinstva Banjaluka tada su rekli da im u tom poslu opterećenje stvaraju razne tenderske procedure, koje ih usporavaju. Nadamo se da Banjaluka i neće i ovaj put morati čekati do proljeća na prohodne staze.

Ostavite komentar: