“NEMA POVEĆANJA PLATA SLUŽBENIKA” – Radojičić o planovima Gradske uprave za naredni period

Gradonačelnik Igor Radojčić je rekao da neće doći do povećanja plata službenika u Gradskoj upravi.

– To je pitanje kolektivnog ugovora i opšte odluke na nivou države zato što su lokalni službenici vezani raznim sindikalnim ugovorima i dogovorima. Do odluke na nivou Republike nema nikakvog povećanja plata – rekao je Radojičić.

Objasnio je da su se takve priče pojavile zato što su pojedini mediji izvještavali da se planira milion maraka za nove službenike.

Rekao je da su kroz Nacrt budžeta za iduću godinu predviđena dodatna sredstva jer je planirano otvaranje četiri nova vrtića u kojima će biti smješteno 450 mališana.

– U novim vrtićima su potrebni zaposleni od vaspitača pa do pomoćnog osoblja. Planiramo tri nove sportske dvorane, Centar sa selo je otvorio Hercegovačku kuću planira i Krajišku, proširuju proizvodnju na REC Manjača, a planiraju otvaranje rejonskih pijaca. To nisu službenici već radnici – naveo je Radojičić.

Naveo je da je došlo i do povećanja sredstva za Centra za socijalni rad.

– Moramo pratiti izdvajanja koja dolaze sa republičkog nivoa. U Nacrtu budžeta imamo preko 500.000 KM povećanja na ličnim invalidninama, raste broj prava i raste broj osoba potrebnih za pružanje lične asistencije – rekao je Radojičić.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: