“Nema opstrukcija”: Skupštinska većina otkrila pod kojim uslovima će podržati budžet Banjaluke

Skupštinska većina u Banjaluci će uz dva amandmana podržati budžet grada na vanrednoj sjednici koja će biti održana u srijedu, rekao je na konferenciji za novinare Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci.

Kako je pojasnio, dva amandmana se odnose na po 500 KM jednokratne pomoći za sve zdravstvene radnike i porodilje na području grada.

“Ovo je manje od tri odsto budžeta Banjaluke i podrška ovim kategorijama. Nema nikakvih opstrukcija i sve ono što dolazi iz štaba gradonačelnika Draška Stanivukovića je netačno. Žao nam je što u budžetu nema više sredstava za puteve, boračke kategorije, penzionere i ostale ugrožene kategorije”, naveo je Đajić.

Neven Stanić, šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada, istakao je da su se predstavnici koalicije okupili zbog razgovora oko usvajanja budžeta Banjaluke.

“Svjedoci smo da se dosta stvari radilo uprkos tvrdnjama gradonačelnika da se ništa ne radi. Čistio se grad, ulice i rasvjeta normalno funkcionište. Želimo da usvojimo kvalitetan budžet, hoćemo da ima projekata koji su započeti prošle godine. Želimo da usvojimo budžet, ali da bude kvalitetan. Što se tiče amandmana, gradonačelnik je indirektno priznao da je uputio kontra amandmane i time priznao da su naši amandmani dobri, te je pronašao sredstva da se oni omoguće. Podržaćemo ovaj budžet iz razloga da grad nastavi sa razvojem, ali ćemo ukazivati na nepravilnosti”, kazao je Stanić.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada, rekao je da ukoliko njihovi amandmani ne budu prihvaćeni kao dio prijedloga budžeta, da će tražiti da se odbornici na zasjedanju izjasne o njima.

Amandmanima na budžet grada je predviđeno milion KM za pronatalitetnu politiku, a 2,7 miliona KM za jednokratnu pomoć zdravstvenim radnicima, pišu Nezavisne.

Ostavite komentar: