Neisplaćeni igrači i sudije i opomena za struju! Talić: Alarmantno stanje u SC “Borik”

13.02.2024. | 13:35

Neisplaćeni igrači i sudije na turniru u Boriku i opomena pred isključenje struje – takvo je trenutno stanje u Sportskom centru “Borik”, rekao je danas direktor ove ustanove Nenad Talić na konferenciji za novinare, dodajući da novac namijenjen za ove izdatke postoji, ali da je “zarobljen” na računima Grada Banjaluka.

“Dobili smo opomenu od Elektroprivrede, ne samo mi nego i ostale institucije grada. Rečeno nam je da ako se ne plate računi u roku od 25 dana, ostajemo bez struje”, naglasio je Talić.

Upozorio je da bez struje funkciomisanje ove ustanove neće biti moguće, a na Grad i Elektroprivredu je apelovao da se ovaj problem riješi, prije nego što bude kasno.

Pored rizika od nestanka struje, direktor SC Borik kaže i da igrači, sudije i drugi saradnici velikog turnira u Boriku još nisu isplaćeni, što je, kako kaže, velika sramota.

Takođe tvrdi da za ove finansijske probleme nije kriva ustanova na čijem je čelu, jer je novac predviđen za ove izdatke obezbjeđen na računu.

“Novac iz našeg budžeta je na računima Grada, mi smo novac obezbjedili i potrebno je samo da ga neko pusti”, naglašava Talić, koji dodaje i da bi trebalo provjeriti gdje je taj novac završio.

Na kraju ističe i da je u posljednjih pet godina SC Borik svake godine, pa tako i 2023, poslovao u plusu i nije trošio sav novac iz vlastitog budžeta, apelujući još jednom da se problemi riješe na vrijeme, kako djeca i sportisti ne bi ispaštali.

Srđan Banović, BL portal