“Ne iz inata, nego iz ljubavi”: Gradonačelnik Banjaluke čestitao Dan Republike

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, čestitao je svim građanima 9. januar – Dan Republike Srpske, uz poruku da se ljudima koji su stvarali Republiku možemo odužiti samo ako njihovim potomcima, i svim građanima, omogućimo da ovdje žive sigurno i dostojanstveno.

Stanivuković je poručio da je ovaj datum važno obilježavati i slaviti, ali ga je, prije svega, važno poštovati.

“Moramo poštovati ovaj datum i sve one koji su život dali da bismo mi danas ovdje živjeli i ponosno ga obilježavali. Ovaj dan ne treba da bude samo dan protokola, funkcionera, ceremonija, govora… Ovo je praznik građana, onih koji je danas čine; praznik boraca, onih koji su je stvarali i praznik sve naše djece, koja su budućnost Republike Srpske. Svakog 9. januara treba da se zahvalimo onima koji su stvarali i branili Republiku Srpsku u prošlosti i da nam to bude podstrek da snažno koračamo u budućnost”, naveo je Stanivuković, dodajući da su budućnost Republike Srpske njeni ljudi, ideje, ljubav i sloga.

Gradonačelnik Banjaluke ističe da ne treba da slavimo ovaj dan da bismo prkosili nekom, već treba da slavimo jer smo ponosni na ono što imamo.

“Ponosno čestitam 9. januar svim građanima Republike Srpske, ne iz inata, nego iz ljubavi. Važnije od toga koliko učesnika smo imali u defileima, je to koliko građana svakog dana ponosno šeta cijelom Republikom Srpskom. Želim da Republika Srpska bude što jača, stabilnija, snažnija i što važniji faktor u regionu i šire, ali prije svega, želim da najvažniji faktor u Republici Srpskoj budu ljudi”, poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Ostavite komentar: