NDP Banjaluka krenuo izbornu kampanju: Pažnju posvetiti razvoju prigradskih i seoskih područja

Predsjednik Gradskog odbora NDP Banjaluka Aleksandar Lukić rekao je da je predizborna kampanja ove partije posvećena razvoju infrastrukture, privrede i preduzetništva u Banjaluci, a posebna pažnja je usmjerena na razvoj prigradskih i seoskih područja.

“Razvoj sela doprinijeće i razvoju našeg grada, te u prigradskim i seoskim područjima treba realizovati projekte koji će to i omogućiti”, rekao je Lukić novinarima.

On je dodao da se ti ciljevi ne mogu ostvariti bez razvijene privrede, što će biti glavni i osnovni cilj kampanje, kao i osnov rada stranke u narednom periodu.

Lukić je naveo da je cilj da Banjaluka bude moderan, evropski grad, te da je prioritet riještiti problem otpadnih voda.

Kandidat NDP za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Zorka Andrić rekla je da je oblast zdravstva u fokusu njenog djelovanja, pa smatra da treba graditi gerontološki centar za stara i nemoćna lica, bez porodične zaštite, koja nemaju primanja.

“Nastojaću da se uvede besplatan sistematski pregled za penzionere i lica sa invaliditetom, kao i redovno snabdijevanje starih i nemoćnih lica namirnicama i lijekovima”, rekla je Andrićeva.

Kandidat NDP za odbornika Marko Smiljanić rekao je da su omladinske politike dobre prilike da se mladi aktiviraju u lokalnoj zajednici, te da će aktivnosti ove partije biti usmjerene na mlade bračne parove, lica sa posebnim potrebama, te doprinos da Banjaluka bude grad zelenila i rekreacije.

Ostavite komentar: