Poruka NATO avionima sa Trga Krajine: Performans pokreta “Izbor je naš” FOTO/VIDEO

30.05.2023. | 12:21

“Fuck you B-1B”, poruka je Srpskog narodnog pokreta “Izbor je naš” sa Trga Krajine u centru Banjaluke. Performans je upućen NATO bombarderima koji će danas izvesti niski let iznad više gradova BiH.  

Transparent i performans pod imenom “Pozdrav NATO avionima”, prema riječima predsjednika ovog nevladinog pokreta Daneta Čankovića, treba da pošalje poruku da građani ne žele borbene avione iznad svojih glava i Republike Srpske.

“Koja god da je cijena za udruženje Izbor je naš, i mene kao predsjednika, šaljem poruku NATO-u, dosta vas je, gonite se sa naših prostora”, naveo je Čanković.

Sa Trga Krajine poslao je još jednu poruku.

“Pozivam braću Bošnjake sa ovih prostora da zajedno sa Srbima spriječe ulazak BiH i Srbije u NATO”, naglasio je on, i dodao da je “to najbolji način da sačuvamo mir, odbranimo slobodu, naše identitete, porodične vrijednosti i naš način života”, rekao je Čanković.

Iz Ambasade Sjedinjenih američkih država u BiH juče su saopštili da će danas dva B-1B Lancer bombardera Vazduhoplovnih snaga SAD (USAF) obaviti niski prelet iznad Sarajeva i drugih gradova u BiH kao znak čvrstog partnerstva između Sjedinjenih Država i Oružanih snaga BiH i američke trajne posvećenosti suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru BiH.

SNP “Izbor je naš” u javnosti je poznat po svojim zahtjevima za samostalnošću Republike Srpske, proruskim i anti-NATO stavovima, podršci Vladimiru Putinu, Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, a ranije su po Banjaluci lijepili i plakate protiv kupovine proizvoda iz država koje su priznale Kosovo.

Srđan Banović, BL portal