Nastavljena sjednica! Pećanac: Opoziciji za sve kriv SNSD

22.03.2024. | 11:55

U Skupštini grada Banjaluka danas je nastavljena redovna sjednica raspravom o imenovanju komisije za subvencije poslovnim subjektima čiji je rad otežan usljed sprovođenja rekonstrukcije dijela Jevrejske ulice.

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Bojan Pećanac upitao je danas tokom skupštinske rasprave kako je moguće da se “Krajiška kuća” u ovom gradu sruši ilegalno bez ikakve dokumentacije, dok se skupštinska većina proziva za nešto sa čim nema veze.

Pećanac je ukazao da nije normalno da predstavnici opozicije prozivaju SNSD zbog imenovanja članova komisije za subvencije poslovnim subjektima čiji je rad otežan usljed rekonstrukcije dijela Jevrejske ulice.

“Gradska uprava ruši `Krajišku kuću` bez ijednog papira, a vi nas prozivate za komisiju koja uopšte nije sporna”, poručio je Pećanac.

Šef Kluba odbornika PDP-a Dragan Milanović smatra da bi u komisiji trebali biti jednako zastupljeni predstavnici svih političkih partija u gradskom parlamentu.

Pred odbornicima bi se trebao naći Nacrt rebalansa budžeta za 2024. godinu, kao i rezolucija o zabrani rada kladionica, kazina i automat klubova u blizini škola, te tačka o kreditnom zaduženju.

Odbornici su do sada razmotrili 33 tačke dnevnog reda od ukupno 50.

Sa dnevnog reda sjednice Skupštine grada Banjaluka juče je povučeno 10 tačaka koje nisu prošle resorne skupštinske komisije, među kojima je i prijedlog odluke o subvencijama i sufinansiranju u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na gradskom području.

Povučena je i tačka o organizovanju gradskog preduzeća “Akvana”, te nekoliko odluka o regulacionim planovima na području grada Banjaluka, dok je naknadno uvršteno 11 novih tačaka.