Nastavio “porodičnim stopama”: Čiji je sin i unuk jedan od najmlađih odbornika u Banjaluci

Borivoj Obradović, lider DNS u Banjaluci, koji je na minulim izborima osvojio svoj prvi odbornički mandat, sin je nekadašnje potpredsjednice Socijalističke partije.

Međutim, to nije sve. Kako je Borivoj Obradović rekao u jednom ranijem intervjuu, politikom su se aktivno bavili i njegov otac i djed.

Obradović, koji je po struci građevinski inženjer, ima 29 godina i biće jedan od najmlađih odbornika u novom sazivu Skupštine grada Banjaluka. Inače, ovo će biti vjerovatno najmlađi saziv u istoriji banjalučke gradske skupštine, jer je, prema sadašnjim rezultatima, najmanje petoro odbornika mlađe od 30 godina.

Među novopečenim odbornicima omladincima su i Đuro Čubrilović i Mladen Ilić, sinovi aktuelnog predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića i dugogodišnjeg odbornika SNSD Draška Ilića. Ipak, mladi Obradović je jedini koji se može pohvaliti da predstavlja treću generaciju političara u svojoj porodici.

Borivoj Obradović se politikom bavi od studentskih dana. U martu je izabran za predsjednika Gradskog odbora DNS u Banjaluci, uz punu podršku predsjednika stranke Nenada Nešića. Međutim, kada je uoči izbora DNS istupio iz vladajuće koalicije, Obradović i njegov gradski odbor ostali su vjerni Dodikovom SNSD. Podržali su Igora Radojičića u borbi za poziciju gradonačelnika, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: