Nastavak dobre saradnje: Na praksu u Gradsku upravu Banjaluka dolazi 21 student

U narednoj akademskoj godini studentsku praksu u Gradskoj upravi Banjaluka, gradskim ustanovama i preduzećima obavljaće 21 student Univerziteta u Banjaluci, odabran putem konkursa.

Ugovore o obavljanju studentske prakse sa studentima je potpisao gradonačelnik Igor Radojičić, koji je naglasio da se na ovaj način nastavlja dobra saradnja grada i Univerziteta u Banjaluci, istakavši da je ovo treća generacija studenata koja će praksu obavljati u gradskim odjeljenjima i institucijama.

“Grad je ponudio obavljanje prakse, a studenti završnih godina su u mogućnosti da u naredna tri mjeseca steknu praktična znanja i iskustvo”, rekao je Radojičić novinarima. On je dodao da grad Banjaluka i Univerzitet sarađuju i u nizu drugih oblasti, navodeći da je, trenutno, aktuelan projekat izgradnje vrtića u studentskom kampusu.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin istakao je da studenti koji su obavljali praksu u Gradskoj upravi nose odlična iskustva, te zahvalio gradu na podršci u realizaciji brojnih projekata od značaja za akademsku zajednicu.

“Strateški cilj našeg Univerziteta jeste povećanje praktičnog dijela nastave u svim studijskim programima i ubuduće će obavljanje studentske prakse biti obavezno, a ne fakultativno”, rekao je Gajanin.

Student ekonomije Dragana Domuzin izrazila je uvjerenje da će studentska praksa u kombinaciji sa stečenim teoretskim znanjem biti dobra osnova za dalji radni angažman. Student Pravnog fakulteta Aleksandar Milošević rekao je da je studentska praksa od velikog značaja za studente jer, osim sticanja iskustva, na ovaj način stiču osnovu za buduće zaposlenje.

Ostavite komentar: