Naša nova Banjaluka: Predstavljen Zbornik politika GO SNSD Banjaluka FOTO

Zbornik politika gradske organizacije SNSD-a Banjaluka pod nazivom “Naša nova Banja Luka” predstavljen je na današnjoj konferenciji za medije.

,,Presrećan sam što danas mogu da predstavim Zbornik radova na kojem je radilo 800 stručnih radnika. Što smo do sad obećali i ostvarili smo. Došla je na red Banjaluka, vidjeli smo šta se radi. Ova ekipa staje u odbranu građana. Mi smo odlučili da odbranimo Banjaluku”, poručio je Vlado Đajić, predsjednik banjalučkog SNSD-a.

Đajić poručuje da želi da Banjaluka postane kao neki od svjetskih gradova, poput mjesta u Švajcarskoj.

Urednik Zbornika, profesor Nenad Novaković ističe da je u saradnji sa profesorom Nevenkom Vranješom radio na Zborniku, kao i ljudi koji ne pripadaju SNSD-u.

,,Prepoznali su da se ovo može realizovati. Zadaci su realni, politike su plod promišljanja. Ovaj grad ima i mora da ima budućnost. Imamo kadrove, kapacitete. Mi smo istražili potrebe Grada Banjaluke, građana, sela”, rekao je profesor Novaković.

Novaković smatra da je ovaj Zbornik karakterističan, jer je ostavljen i prostor za prilagođavanje.

,,Kada sam rekao Vladi imamo potpredsjednika iz druge političke strane, a on je rekao dovedi ga”, naglasio je Novaković.

On ističe da je u zborniku predstavljeno 27 savjeta gradskog odbora preko kojih su htjeli da pokriju, kako navodi, kompletnu djelatnost građana u gradu.

“Tu se precizno govori i analiziraju problemi i daju se rješenja na njih. Ovo je viđenje stvarnog stanja u gradu, kako da se rješavaju problemi i kako da naš grad izgleda za nekoliko godina. Cilj je da svi koji pročitaju svih sedam poglavlja u zborniku vide jasno kakva rješenja dajemo, zaključio je Novaković.

Željka Pavlović, BL portal 

Ostavite komentar: