Naš vodič za jeftinu kafu: Evo gdje ćete je u Banjaluci popiti za marku

Za kafu u nekom od banjalučkih lokala, već odavno vam neće biti dovoljna marka i po, jer je u talasu poskupljenja i ovaj napitak sa kojim mnogi započinju dan, poskupio. Ipak, ekipa BL portala u Banjaluci je pronašla tri kafića u kojima ćete kafu popiti za marku.

Da se isplati, baš i ne, kažu ugostitelji koji se drže starih cijena, ali i navika.

“Mi mislimo na svoje goste i ne želimo da im i ta kafa bude luksuz. Ovako ljudi, ako im koja marka ostane, imaju mogućnost da uz kafu naruče nešto više od obične čaše vode“, kaže za BL portal Miladin Jelić, poznatiji kao Maza, vlasnik istoimenog kafea koji se nalazi preko puta Okružnog suda u Banjaluci.

Jelić ne krije da prodaja kafe za marku nije laka odluka za bilo kojeg ugostitelja, ali on se na posao ne žali, jer zadovoljnih gostiju ne manjka.

“Dolaze nam posebno radnici koji prije posla požele da popiju kafu, a i oni koji svoju pauzu iskoriste da u miru uživaju u svom omiljenom napitku“, dodaje Jelić.

Slične “strategije” drže se i u samom centru Banjaluke. Tako kafu za marku možete popiti u kafiću koji se nalazi u  sklopu bioskopa Palas, ispod robne kuće Boska.

Takođe, u Klubu studenata Banjaluka “KSB”, koji se nalazi u drugom paviljonu Studentskog centra Nikola Tesla, mislilo se na novčanike akademskih građana, pa se i tamo može uživati u kafi za samo jednu marku.

Sa još popularnijom cijenom kafe, držao se donedavno i kafić “Walker”, preko puta Policijske uprave Banjaluka. U njemu se ljetos kafa mogla popiti za samo pola marke, u periodu od 06:00 do 09:00 časova. Međutim, sada je cijena kafe i u tom lokalu marka i po.

,,Ma, to za pola marke se ne isplati. Jeste, bilo je gostiju, ali to je džabe”, dodaje konobar u kafiću ,,Walker”.

Kad su u pitanju uobičajene cijene kafe u banjalučkim lokalima, one su se uglavnom primakle iznosu od dvije marke, a još ponegdje možete proći i sa markom i po.

Ukoliko smo neku “jeftinu kafu” propustili, pozivamo naše čitaoce da nam otkriju na kojoj se još lokaciji ova “uživancija za marku” može naći.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: