Nakon sportske dvorane “Centar”, stiže još jedna kod škole na Laušu

Sportisti se još nisu „uselili“ u novu sportsku dvoranu “Centar”, a Grad već pravi planove za izgradnju još jedne uz osnovnu školu „Sveti Sava“ na Laušu.

Radi se o jednom od niza kapitalnih projekata koji bi trebalo da budu realizovani u Banjaluci, a koji pored planova za realizaciju nema za sada riješeno ključno pitanje, obezbijeđene finansije.

Direktor te škole Miroslav Popržen je rekao da se radi o projektu čija realizacija je stala prije više od deset godina.

– Nadogradnja centralne škole na Laušu je završena 2007. godine i radilo se o prvoj fazi proširenja i rekonstrukcije tog objekta. Nakon toga je trebala ići druga faza, izgradnja sportske dvorane, ali realizacija nije nastavljena – kazao je Popržen.

Objasnio je da je Grad nedavno pokrenuo izradu projektne dokumentacije za izgradnju te dvorane čime je kako kaže njegova realizacija konačno pomjerena sa mrtve tačke.

-U urbanističko tehničkim uslovima je predviđeno da to bude dvorana čije dimenzije bi omogućile na primjer održavanje treninga ili takmičenja iz rukometa – naveo je Popržen.

Naglasio bih da po završetku gradnje, pored one koja postoji uz OŠ „Borisav Stanković“ u Lazarevu, ovo bila druga školska sportska dvorana u kojoj bi se mogla održavati takmičenja tog tipa.

– Uglavnom ove godine bi trebalo da bude završen projekat i da se iduće godine ide u gradnju. Grad je zainteresovan da se ta dvorana izgradi i vjerovatno je da će se to realizovati zajedničkim finasiranjem lokalne zajednice i Vlade RS – naveo je Popržen.

U Odjeljenju za komunalne poslove su potvdili da je gradnja ove dvorane u planu, te da se nadaju da će potrebni novac za te namjene dobiti od Vlade RS.

U pitanju je druga sportska dvorana koja bi trebala biti izgrađena u Banjaluci. Nedavno je završena rekostrukcija nove sportske dvorane na mjestu nekadašnjeg Šoping centra. Dvorana bi trebalo da pruži prostor za treniranje mnogobrojnim banjalučkim sportskim klubovima i nosiće naziv „Centar“.

Ova je prva sportska dvorana izgrađena u Banjaluci nakon više od četiri decenije, izuzimajući školske i studentske dvorane.

Na oko 1.800 kvadratnih metara sportisti će dobiti savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i odigravanje takmičarskih i prijateljskih utakmica sa svom potrebnom infrastruktrom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.

– Građevinski radovi u novoj dvorani su završeni, a prije ulaska sportista u dvoranu slijedi nam tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole za što smo već podnijeli zahtjev. Da bi dvorana bila u funkciji, potrebno je nabaviti još sportske rekvizite i opremu, golove, koševe i slično. Još uvijek čekamo ishod pokrenute javne nabavke i nadamo se da ćemo uskoro imati potpuno opremljenu dvoranu u koju će se sportisti useliti i početi sa trenažnim procesom i odigravanjem utakmica – rekli su u ovom Odjeljenju. U izgradnju sportske dvorane uloženo je 1,2 miliona KM.

U najavi i dvorana kod Gimnazije
Jedan od dugoročnih planova Gradske uprave, čiju realizaciju je najavljivala i prethodna gradska administracija je i izgradnja sportske dvorane kod banjalučke Gimnazije. Taj projekat bi trebalo finansirati kroz javno privatno partnerstvo, ali još nije poznato kada bi građevinari mogli početi sa realizacijom.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: