Nakon razgovora s direktorom! Omogućen rad Nadzornog odbora “Vodovoda” Banjaluka

Nakon razgovora Zorana Popovića, direktora banjalučkog “Vodovoda”, s predstavnicima Gradske uprave Banjaluka omogućen je rad Nadzornog odbora ove ustanove, koji je počeo s aktivnostima, rekao je Vladimir Grujić, šef Kabineta gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Prema njegovim riječima, oni su razmatrali dokumente od interesa za ovo preduzeće, kao što su izvještaj o finansijskom poslovanju za period od 1. januara do 30. juna ove godine i izvještaj o javnim nabavkama za april, kao i razmatranje stanja dospjelih potraživanja.
“Imajući u vidu da je prije petnaestak dana Nadzornom odboru onemogućen rad, te da sjednica nije održana zbog nezakonite i samovoljne zabrane ulaska članovima Nadzornog odbora u prostorije Društva od strane direktora, gradonačelnik je reagovao i zatražio da se održi sjednica. Upravo zato, jučerašnja sjednica zakazana je po hitnom postupku, kako rad preduzeća ne bi trpio, budući da je riječ o dokumentima od značaja za Društvo, te bi svako odlaganje bilo suprotno interesu Društva”, naglasio je Grujić.
Podsjećanja radi, Komisija za koorporativno upravljanje grada Banjaluke nije podržala godišnji izvještaj “Vodovoda”, iako su poslovni prihodi u plusu od 250.000 KM, zbog čega Zoran Popović, direktor ove ustanove, ne priznaje Skupštinu akcionara “Vodovoda”, te je sa drugim akcionarima pokrenuo upravni spor protiv trenutnog Nadzornog odbora i tvrdio je da je izabran mimo zakona i statuta, pišu Nezavisne.

Ostavite komentar: