Nakon 40 dana teške borbe za život: Mladi političar iz Banjaluke pobijedio koronu

Nikola Vukčević (32), mladi političar iz Banjaluke, nakon 40 dana teške borbe za život, pobijedio je koronu, oporavlja se i uskoro će biti otpušten na kućno liječenje.

Potvrdio je to njegov prijatelj Davor Strika, koji je u teškim danima bio uz njega i njegovu porodicu mladu suprugu i kćerkicu, osmomjesečnu bebu.

“Oporavak ide u željenom pravcu. Nikola je van životne opasnosti i nadamo da će se uskoro vratiti svojoj kući i porodici. Zahvaljujemo svima koji su ga u ovim teškim danima podržavali, a posebno ljudima iz cijele Srpske, koji su darovali krv neophodnu za Nikolino liječenje. Želimo brz oporavak svima zaraženima od kovida”, poručio je Strika za Srpskainfo.

Nikola Vukčević je na minulim izborima bio kandidat za odbornika u Banjaluci, na listi Socijalističke partije. Mandat u Skupštini grada mu je izmakao; ostao je prvi ispod crte na listi svoje stranke, vjerovatno i zato što se razbolio u jeku kampanje.

Prve simptome kovida osjetio je 11. oktobra, a već za nekoliko dana energični mladi Banjalučanin je bio na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru RS, na Klinici za intenzivnu medicinu.

Priključen je na respirator, intubiran i uveden u indukovanu komu. Bile su mu neophodne i redovne transfuzije krvi, pa je upućen apel svima koji imaju, inače rijetku, krvnu grupu A negativna, da pomognu Nikoli. Na apel se odazvali na hiljade darovalaca krvi iz cijele Srpske.

Lijepe vijesti iz UKC RS obradovale su mnoge, pogotovo mlade ljude, ne samo iz Banjaluke i iz Socijalističke partije, jer je zbog svoje pozitivne energije i aktivizma Nikola bio omiljen i u drugim gradovima i među ljudima koji nisu politički aktivni.Ostavite komentar: