Najoštrija osuda! “Školarcima se brani kontakt sa vršnjacima, a političari ljube djecu bez maske” FOTO

Ponašanje zvaničnika i političara koji se bez maske pozdravljaju sa učenicima, uprkos propisanim mjerama distance, najoštrije su osudili iz Narodnog pokreta “Banjaluka zove”.

Fotografije kako se rukuje sa djecom, pa čak i ljubi djevojčicu u glavu, na svom Fejsbuk profilu objavio je ovih dana zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić.

On se tom prilikom pohvalio kako je Grad obezbijedio udžbenike i pribor za višečlane porodice, mališane iz romske populacije i socijalno-ugrožene kategorije.

“Licemjerno je da se našim školarcima brani svaki fizički kontakt s vršnjacima, da im se distanca i maske nameću kao obavezne, da im se čak skandalozno sugeriše da ne dijele užinu s drugom djecom, a s druge strane bez reakcije prolaze fotografije političkih dužnosnika kako bez maske ljube djecu, kupe političke poene dijeleći školski pribor kupljen novcem svih građana Banjaluke. Čak i da je ličnim sredstvima, nije im mjesto u školi među djecom”, istakli su, između ostalog, iz Narodnog pokreta “Banjaluka zove”.

Idemo u skolu…😁Kao svake godine Grad Banja Luka obezbjedio udzbenike i pribor za:1. Viseclane porodice,2. Nase malisane iz romske populacije,3. Socijalno ugrozene kategorije.Idemo dalje…🙂

Gepostet von Срђан Амиџић am Samstag, 29. August 2020

Smatramo da već sad postoji osnov da se počinioci sankcionišu. Kao društvo moramo svi da stanemo u zaštitu prava djeteta – poručili su na svojoj Fejsbuk stranici.

U posjeti školama

Povodom početka nove školske godine, zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić obišao je dvije osnovne škole u Banjaluci i tom prilikom pozvao sve da poštuju preventivne mjere zaštite.

“U želji i nastojanju da se školska godina i završi u školskim klupama, apelujemo na nastavno osoblje, na roditelje, na učenike da svi zajedno poštujemo mjere preventive. To je jedini način da ostanemo u školskim klupama, što je vrlo bitno za učenike”, izjavio je Amidžić tada, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: