Najmlađi “gospodare” centrom Banjaluke: Festival „Dječija zemlja“ na Trgu Krajine

U okviru obilježavanja manifestacije „Nedjelja djeteta“, sutra, 5. oktobra sa početkom u 10 časova, na Trgu Krajine, biće održan festival „Dječija zemlja“.

“Festival otvorene scene pod nazivom „Dječija zemlja“ je osmišljen tako da ohrabri djecu da interaktivno učestvuju u sadržajima festivala, te da na jednom mjestu okupi i obraduje banjalučke mališane i njihove porodice, slaveći dječije talente i kreativnosti”, saopštili su organizatori.

Učesnici festivala „Dječija zemlja“ su Art grupa „Haos Animatori“ iz Novog Sada, Dječiji ansambl KUD „Čajevec“, Vokalni atelje “MaMa Vox”, Dječiji hor „Vrapčići“, Dječiji edukativni centar „Dajte nam šansu – Zvjezdice“, te djeca banjalučkih vrtića i osnovnih škola.

Program festivala počinje od 10 časova, i to svečanim defileom mališana banjalučkih predškolskih ustanova sa Trga Krajine. Defile nastavljaju kroz Gospodsku ulicu sve do Narodnog pozorišta Republike Srpske i nazad.

Nakon defilea, planiran je raznovrstan kulturno–umjetnički program koji će trajati sve do 12 časova, a prisustvo je slobodno.

Festival, odnosno karnevalsku povorku i dječiji karneval, zajedno organizuju Udruženje građana “Queen Estrada” i Javna ustanova Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Ostavite komentar: