Nagrađeni najbolji učenici svih 29 banjalučkih osnovnih škola

24.01.2019. | 15:43

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, uručio je danas nagrade najboljim đacima svih 29 osnovnih škola sa područja grada, u okviru svečanosti povodom obilježavanja školske slave – Svetog Save.

U obraćanju nagrađenim učenicima, Radojičić čestitao je školsku slavu i naglasio da Grad Banja Luka, tradicionalno, povodom Svetog Save, nagrađuje učenike banjalučkih škola.

– S jedne strane ovo je nagrada za one koji su ostvarili najbolje rezultate kao i jedan mali podsticaj da nastave tako i u buduće. Da od njih kao najboljih u osnovnim školama, sutra dobijemo i najbolje srednjoškolce, studente, a onda nekada i ljekare, inženjere ili šta žele da budu – istakao je Radojičić.

On je podsjetio da je pored redovnog stipendiranja učenika i studenata, Grad ove godine po prvi puta dodijelio i stipendije najboljim mladim sportistima.

– Sve su ovo neki vidovi podrške i priznanja mladima učenicima, studentima za postizanje što boljih rezultata – kazao je Radojičić.

Jedan od nagrađenih učenika je i Jovan Brkić iz OŠ „Georgi Stojkov Rakovski“, koji je naglasio da mu je izuzetno drago da je dobio ovu nagradu.

– Svetsavaska nagrada mi znači puno jer je to podsterk za moj dalji rad i buduće uspjehe – kazao je Brkić.

U okviru svetosavskih svečanosti, najbolji osnovci dobili su simbolične novčane nagrade od po 150 KM, te DVD i knjigu pod nazivom „Bojenje vremena“, autora Saše Gašića, kao i CD „Srpski prosvjetitelji“, koji je pripremilo SPKD „Prosvjeta“.

Spisak nagrađenih učenika možete vidjeti OVDJE.

Svetosavski bal

Kulturno umjetničko društvo „Sveti Sava“ organizovaće četvrti Svetosavski bal, koji će biti održan večeras, sa početkom u 19 časova, u koncertnoj dvorani Banskog dvora.

– Ove godine, pored našeg kulturno-umjetničkog društva, učestvovaće KUD „Čajavec“, KUD „Piskavica“, KUD „Pelagić“ i ANIP „Veselin Masleša“. Uz kulturno-umjetnička društva, na ovogodišnjem Svetosavskom balu nastupiće i „Paladio string kvartet”, „One tri“, Marko Cvijić, Bojan Čikić, Borko Milošević, Goran Ćetojević, uz pratnju Narodnog orkestra KUD „Sveti Sava“. Građani koji žele prisustvovati Svetosavskom balu mogu preuzeti pozivnice na portirnici Banskog dvora, uz napomenu da svi gosti moraju biti prigodno obučeni – kažu u KUD „Sveti Sava“.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)