Nagrađeni najbolji banjalučki srednjoškolci

25.01.2019. | 15:08

U okviru tradicionalnih svetosavskih svečanosti, danas su najuspješniji banjalučki srednjoškolci, njih 17, nagrađeni za postignuti školski uspjeh.

Nagrade najboljim učenicima uručio je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je naglasio da se, između ostalog, svetosavskim svečanostima želi skrenuti pažnja javnosti na mlade ljude i njihove uspjehe, u trenutku dok u javnom mnjenju uglavnom preovlađuju loše vijesti.

– Naša je želja da i na ovaj način našu mladost prikažemo u najljepšem svjetlu. Grad nagrađuje najbolje i želi da vrednuje i pohvali njihove rezultate – rekao je Radojičić. On je ukazao da Banja Luka odranije stipendira najbolje srednjoškolce i studente, a od ove godine i najuspješnije sportiste.

Željka Pijetlović, najbolji učenik Tehničke škole, izrazila je zadovoljstvo što je odabrana za nosioca svetosavske nagrade.

– Ova nagrada predstavlja podsticaj za dalje napredovanje i školovanje koje ću nastaviti kao student mašinskog fakulteta. Grad prepoznaje i pruža pažnju učenicima koji ostvarauju najbolje rezultate, ali ova nagrada predstavlja i pomoć u izvršavanju svakodnevnih obaveza – rekla je Pijetlović.

Đorđe Kuzmanović, iz Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“, naveo je da svetosavska nagrada predstavlja veliko priznanje i motivaciju za dalje napredovanje, te da se na ovaj način ukazuje da se učenje i predan rad itekako isplate.

Listu nagrađenih srednjoškolaca pogledajte OVDJE.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)