Na skupštini već “veselo”: Uvući ili premjestiti autobusko stajalište

30.11.2023. | 09:58

Banjalučka odbornica SNSD-a Snežana Kutelšić Stević na sjednici Skupštine Grada iskoristila je priliku da u ime građana pita za izmještanje autobuskog stajališta.

“U Kuljanima postoji problem i opasnost za djecu, autobus ne može da se okrene kako treba. Može li se pomjeriti stajalište možda u okviru same škole”, istakla je Stevićeva.

Navode Stevićeve je potvrdila i odbornica i direktorica Osnovne škole “Jovan Dučić” Rankica Pušić. Međutim, načelnik Odjeljenja za saobraćaj Milenko Džever nije se baš snašao.

“U Vrbanji?”, upitao je Džever, nakon čega mu je Stevićeva ponovila pitanje.

Na to je odmah reagovao gradonačelnik Banjaluke sa pitanjem šta je problem.

“Šta to samo treba uvući, pa uvući ćemo”, rekao je gradonačelnik.

Odbornik SNSD-a Dragoslav Topić nije odolio da ne doda: ,,Pa nek pošalju samo zahtjev i uvući ćemo”.

Na ovu raspravu nadovezala se odbornica Pušić, koja je naglasila da je veoma loše stanje i u ulici Nenada Kostića u Zalužanima.

“Stanje ove ulice je alarmantno, zapuštena je skroz, kanali sa strane su začepljeni i svaka kiša poplavi ulicu. Stanje mora da se popravi jer je opasno za veliki broj učenika koji ovom ulicom ide u školu”, istakla je Pušićeva.

Na ovo pitanje odgovorio je gradonačelnik Stanivuković.

“Za ulicu Nenada Kostića trebamo povući nekoliko miliona maraka, jer ulica je zapostavljena nekoliko decenija, ništa se nije radilo. Tako da ako se počne sa jednim poslom, odmah se mora nastaviti sa još nekoliko drugih, jer jedni vuku druge za sobom”, uvjerava Stanivuković.

Ovim odgovorom odbornica Pušić bila zadovoljna, pa je ponovo pitala kada će konkretno nešto da se  uradi.

Željka Pavlović, BL portal