Na Čokorskim poljima počela izgradnja velike vodovodne mreže

Na području Čokorskih polja, danas je počela izgradnja velike mreže vodovoda u okviru projekta „Voda I“ kojim je predviđena gradnja 56 kilometara nove vodovodne mreže na seoskom i prigradskom području.

U okviru projekta na Čokorskim poljima, biće građena dva vodovoda – jedan u pravcu Gornje Piskavice sa završetkom u selu Buzadžije, te drugi pravac Radosavska – Slavićka.

Na početku smo sljedeće faze projekta „Crno vrelo“ što je od vitalne važnosti za stanovništvo ovog kraja. Konkretnije, nastavlja se gradnja vodovodne mreže i novog rezervoara na pravcu od rezervoara „Zvijezda“ ka Gornjoj Piskavici preko Jovića, Čokora, Karaule, Klupa do Buzadžija. Ovim projektom, biće obezbijeđena voda za 750 domaćinstava, a vrijednost projekta je 2,5 miliona maraka – rekao je Radojičić.
On je izrazio nadu da će već na proljeće stanovnici ovog kraja imati stabilno snabdijevanje vodom.

Danas, neka domaćinstva uopšte nemaju vodu, dio ima, ali samo povremeno, a gradnjom ovog vodovoda trebalo bi biti omogućeno stabilno vodosnadbijevanje ovih sela – naglasio je Radojičić.
Predsjednik Savjeta Mjesne zajadenice Gornja Piskavica, Goran Knežević, kazao je da su građani presrećni zbog izgradnje vodovoda.

Zahvalni smo Gradskoj upravi koja je razumjela naše probleme i vjerujem da ćemo po završetku radova konačno imati redovno snabdijevanje vodom – zaključio je Knežević.

Grad Banjaluka će u idućih godinu dana uložiti 7,8 miliona KM u realizaciju projekta „Voda I“. Po realizaciji ove faze, uslijediće još dva, odvojena projekta, s ciljem da se do kraja 2021. godine omogući stabilno vodosnadbijevanje za 95 odsto stanovništva na cjelokupnom području Banjaluke.

 

Izvor.(Grad Banjaluka)



Ostavite komentar: