“Mudar roditelj, srećno dijete”: U projektu učestvovalo 90 djece predškolskog uzrasta

Udruženje “Tesla svijet obrazovanja” realizovalo je projekat “Mudar roditelj, srećno dijete”, saopšteno je iz Gradske uprave.

“U toku pet mjeseci trajanja projekta, 90 djece predškolskog uzrasta iz tri privatne predškolske ustanove u Banjaluci učestvovalo je u radionicama o emocionalnoj inteligenciji, asertivnom ponašanju i pravilnoj ishrani, na kojima su stekli znanja o prepoznavanju emocija, adekvatnom reagovanju na neprijatne emocije, razvoju empatije sa ciljem prevencije nasilnog ponašanja, te usvajanju zdravih navika”, saopštili su iz ovog Udruženja.

Kako su naveli, edukacije za roditelje i vaspitače su, zbog epidemioloških mjera, održane putem dostupnih onlajn aplikacija i kanala, sa oko 90 učesnika. Obrađene su teme o emocionalnoj inteligenciji, prednostima i zamkama digitalizacije, važnosti asertivne komunikacije u vaspitanju i svakodnevnom životu, o postavljanju granica, te usvojene tehnike za dalji rad sa djecom.

Kreiran je “Moj prvi priručnik o emocijama i zdravim navikama” u vidu bojanke, koji je namijenjen za rad sa djecom. Takođe, izrađen je i priručnik za roditelje o emocionalnoj inteligenciji i “Mentalni stav”.

Zaključili su da je cilj edukativnih radionica bio smanjenje izražavanja neprijatnih emocija i agresivnog ponašanja u frustrirajućim situacijama kod roditelja i djece, te povećanje asertivne komunikacije i zdravih navika u okviru porodice.

Grad Banjaluka sufinansirao je ovaj projekat.

Ostavite komentar: