“Možemo biti zadovoljni, ali oprezni”: U Banjaluci registrovano više od 1.700 slučajeva korone

Gradonačelnik Igor Radojičić, zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Alenom Šeranićem, razgovarao je danas sa rukovodstvom Doma zdravlja o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u gradu te obišao kovid ambulantu koja djeluje u ovkviru ove ustanove.

“Možemo biti zadovoljni, ali i dalje oprezni, jer je Banjaluka grad sa 40 osnovnih i srednjih škola i sa desetinama hiljada ljudi vezanim za škole ili vrtiće. Značajno je povećan broj kontakata među građanima, a time je potencijalno veća mogućnost za širenje virusa. Zbog toga obavili smo neophodne logističke pripreme kako bismo spremno dočekali jesen i zimu. U objektu Poliklinike imamo jednu kovid ambulantu koja je namijenjena samo za školsku djecu, a radimo na pripremi nove kovid ambulante u naselju Dolac za slučaj povećanja broja oboljlih”, rekao je Radojičić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, rekao je da je Dom zdravlja, tokom trajanja epidemije, nosilac odgovora primarne zdravstvene zaštite na epidemiju.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović, upozorila je da je primjećeno da u posljednje vrijeme mnogi pojedinci, ali i pojedine ustanove i preduzeća ne poštuju propisane mjere.

“O tim nepravilnostima svakodnevno obavještavamo kontrolne organe, a neophodno je da se svi građani i u narednom periodu pridržavaju propisanih mjera, jer epidemija nije gotova. Nosite maske, držite distancu i izbjegavajte okupljanja većeg broja ljudi”, zajključila je Todorović, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: