“Mozaik prijateljstva” spremio uskršnji ručak: Radost praznika za socijalno ugrožene Banjalučane

Povodom katoličkog Uskrsa, “Mozaik prijateljstva” je za korisnike svoje javne kuhinje “Obrok ljubavi” priredio svečani ručak, kako bi i socijalno ugroženi Banjalučani osjetili radost praznika.

Uz pomoć donatora, aktivisti “Mozaika” su priredili pravu malu gozbu. Satima su spremali posebni obrok: sarma, pečena piletina i dalje, sve po redu, kako bi jutro u osam sati mogli da počnu sa podjelom ovog posebnog, uskršnjeg ručka.

“Naš tim ne želi da dijeli ljude po bilo kakvom osnovu, te svim našim korisnicima pokusavamo da uljepšamo praznične dane. Tim ‘Mozaika prijateljstva’ želi svim našim sugrađanima katoličke vjeroispovijesti srećan Uskrs od srca i da ga proslavite u zdravlju i veselju sa svojim najmilijima”, poručili su iz “Mozaika”, prenosi Srpskainfo.

Žale što zbog epidemiološke situacije korisnici neće moći da ručaju zajedno, u prostorijama “Mozaika prijateljstva” i da se druže, kao ranijih godina. Ipak, raduje ih, kažu, što su im obezbijedili obrok bogatiji nego običnih radnih dana.

U javnoj kuhinji “Mozaika prijateljstva” se dnevno podijeli 500 do 600 obroka, a vikendima obezbijede hranu za oko 1.000 svojih korisnika, jer odvoze hranu i onim ugroženim Banjalučanima, koji zbog bolesti ili invaliditeta ne mogu doći u prostorije ove organizacije.

Ostavite komentar: