Modernizacija Banjaluke: Četiri hiljade LED svjetiljki širom grada

Na području Lazareva postavljena je savremena LED rasvjeta, u okviru projekta modernizacije gradskog sistema rasvjete kojim je ove godine obuhvaćena 81 ulica na području Banjaluke.

Veliki projekat zamjene postojeće gradske rasvjete LED svjetiljkama, od prošle godine Grad provodi u saradnji sa Razvojnim programom UN-a u cilju smanjenja potrošnje električne energije kroz energetsku efikasnost.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar ističe da je do sada postavljeno oko 4.000 LED svjetiljki različitih snaga.

“Poredeći račune za utrošak električne energije, pokazalo se da je ušteda oko 65 odsto u odnosu na klasičnu rasvjetu”, naglašava Bilčar. U okviru ovogodišnjeg projekta biće zamijenjene svjetiljke u 81 ulici, i to u dijelovima naselja: Centar, Borik, Nova varoš, Paprikovac, Kočićev vijenac, Obilićevo, Lazarevo I i II.

Odbornik u Skupštini grada Mišo Kovačević naglašava da je nova rasvjeta u Lazarevu već postavljena i da je pored uštede i mnogo efikasnija.

“Još jedan projekat na području Lazareva koji ima za cilj stavranje boljih uslova življenja u našem naselju”, kaže Kovačević.

Ostavite komentar: