Mladen Ilić: Podržati gradska preduzeća u širenju poslovanja

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da je banjalučka Fabrika obuće “Bema”, koja zapošljava više od 1.200 ljudi, primjer dobrog poslovanja, te da gradska administracija treba da pruži podršku u rješavanju problema sa kojima se suočava, sa ciljem širenja poslovanja.

Ilić je rekao da će u narednom periodu posjetiti i ostala gradska preduzeća kako bi im dao priliku da mu iznesu konkretne zahtjeve i prijedloge koji bi se mogli riješiti kroz rad Skupštine grada, sa ciljem unapređenja poslovanja.

– Protekla godina nije bila povoljna ni za jednu oblast proizvodnje, a naročito za obućarsku industriju, koja je doživjela velike padove na svjetskim tržištima, te treba da pomognemo ovakvim kolektivima – izjavio je novinarima Ilić, koji je danas posjetio preduzeće “Bema”.

On je naveo da ga je tehnički direktor Fabrike obuće “Bema” iz Banjaluke Marinko Umičević informisao o tome da je potrebno uraditi određene korekcije u gradskom saobraćaju kako bi radnici mogli na vrijeme da stignu na prevoz, kao i da se obezbijedi prostor na dobroj poziciji u gradu gdje bi bila otvorena prodavnica.

– Potrudiću se da zajednički riješimo ove, ali i druge probleme kako bi ovo preduzeće imalo što bolje poslovne rezultate – kaže Ilić.

Umičević je rekao da ovo preduzeće uspješno prevazilazi izazove u poslovanju sa kojima se susreće zbog epidemije virusa korona, te da je i podrška grada uvijek dobrodošla.

– Јedan od problema na koje pozivam gradske vlasti već 12 godina jeste da se vrijeme polaska gradskog autobusa ispred Fabrike prilagodi radnom vremenu preduzeća kako bi radnice mogle stići na prevo – naveo je Umičević.

On smatra i da bi preduzeće “Bema” trebalo od grada da dobije i poslovni prostor u centru kako bi tu bila otvorena prodavnica.

Umičević je zahvalio Iliću za posjetu, te izrazio nadu da će uložiti trud da se riješe problemi koji su u nadležnosti grada.

 

 

Ostavite komentar: