Mlade nade obećavaju! Likovni radovi banjalučkih osnovaca na takmičenju u Ukrajini FOTO

U okviru saradnje Banjaluke i grada partnera Lavova, učenici banjalučkih osnovnih škola učestvovaće na međunarodnom takmičenju u crtanju za djecu, koje organizuje taj ukrajinski grad.

Kako ističu u gradskom Odsjeku za regionalnu i međunarodnu saradnju i protokol gradonačelnika – u težnji da se saradnja ukrajinskog grada partnera Lavova i Banjaluke nastavi i u vremenu opterećenom zdravstvenim izazovima na globalnom nivou, Grad Lavov organizuje međunarodno takmičenje u crtanju za djecu, u kojem učestvuju učenici iz Lavova i njegovih gradova partnera.

Tema takmičenja je „Moj idealni grad“, a cilj je da se kroz prizmu dječije mašte prikažu različiti gradovi svijeta, kako bi se bolje razumjeli njihova kultura i jedinstvenost.

U Lavov iz Banjaluke putuju tri rada, i to: rad Lane Solomun (VII b) iz OŠ „Jovan Dučić“, Teodore Trkulje (IX 3) iz OŠ „Stanko Rakita“ i Milice Trkulje (VIII 1) iz OŠ „Đura Jakšić“.

Izložba svih pristiglih radova biće postavljena u zgradi gradske uprave Lavova.

“Našim malim sugrađanima i njihovim nastavnicima zahvaljujemo na trudu i kreativnosti koje su uložili, kako bi na najbolji mogući način predstavili naš grad u Lavovu”, poručuju iz Odsjeka za regionalnu i međunarodnu saradnju i protokol gradonačelnika.

Ostavite komentar: