Mjesto sreće za najmlađe: Vrtići u Vrbanji i Kuljanima do kraja godine otvaraju vrata

Želja brojnih roditelja iz Kuljana i Vrbanje, ali i njihovih mališana, da u ovim naseljima budu otvoreni vrtići sve bliže je ostvarenju, jer bi do kraja godine obdaništa konačno trebalo da otvore vrata.

Iz Gradske uprave je saopšteno da je prijedlogom budžeta za 2021. godinu obuhvaćen nastavak izgradnje vrtića u Kuljanima i Vrbanji, kao i njihovo opremanje, za šta će grad ukupno izdvojiti više od milion KM.

Istakli su da će za radove u Kuljanima iz gradske kase biti izdvojeno 320.000 KM, dok će za nastavak gradnje objekta u Vrbanji uložiti 410.000 KM. Dodali su da će opremanje oba vrtića koštati 330.500 KM.

“Ponosan sam što će Banjaluka ove godine postati bogatija za dva nova vrtića jer su djeca budućnost svakog društva i zato su njihove potrebe jedan od naših osnovnih prioriteta”, kaže gradonačelnik Draško Stanivuković.

Dodao je da, osim izgradnje i opremanja javnih vrtića, jedna od ideja je da kroz razne vidove sufinansiranja, po ugledu na gradove iz regiona, u narednim godinama izbalansiraju cijene u privatnim i javnim vrtićima.

“Mijenjaćemo i pristup prema privatnim vrtićima, a ova djeca će dobiti priliku da učestvuju u manifestacijama koje organizujemo povodom Dana grada, zatim dodjeljivanja Ključa grada u toku sedmice djeteta i drugim manifestacijama u kojim predstavnici privatnih vrtića do sada nisu imali priliku da učestvuju”, poručio je Stanivuković.

Naglasili su da je nova gradska administracija uštedama otvorila prostor za mnoge projekte i ideje, koje će građani zavoljeti i koje će život u ovom gradu učiniti boljim i ljepšim.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kuljani Jovica Tomić rekao je da će novi vrtić biti smješten u prostorijama nekadašnje škole, koja je prije početka gradnje bila devastiran objekat, a raspolaže prostorom od 465 metara kvadratnih.

“Kuljani su jedno od najvećih i najbrže rastućih naselja sa velikim brojem djece, a izgradnja vrtića imaće ogroman značaj za našu mjesnu zajednicu”, kazao je Tomić i naglasio da će za potrebe otvaranja vrtića ovaj prostor u potpunosti biti rekonstruisan i prilagođen novoj namjeni.

Gradnja

Iz Odjeljenja za komunalne poslove navode da su Kuljani i Vrbanja naselja sa velikim brojem djece, zbog čega se javila potreba za gradnjom vrtića.

“Objekat u Vrbanji će biti građen odmah pored škole, što graniči s Debeljacima, tako da bi korist imali roditelji iz oba naselja”, kazali su u odjeljenju, piše Glas Srpske.

Ostavite komentar: